Нов бизнес

Иновации в обучението в ПГИ по Икономика Сливен

0 / 5
Сравни Добави в любими Отпечатване

През учебната 2019/2020 година 6 учители от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков” – Сливен ще участват в обучителни курсове във Валенсия, Испания.

Обучението е във връзка с одобрен проект на гимназията по програма „ЕРАЗЪМ+“. Темата на проекта е “Интерактивни методи и технологии в класната стая“ и ще се осъществи с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Двама учители, които са за първа година в системата на образованието, ще участват в структуриран курс “Творчество за преподаване и професионално израстване”. Целта на тяхното обучение е намиране на  творчески решения и изправяне срещу професионални и лични предизвикателства, мотивиране и вдъхновяване на учениците и превръщане на  класната стая в приятно място за учене и общуване.

Двама учители по информатика ще се обучават на тема “ИКТ за преподаване и учене”. Те ще формират умения за прилагане на уеб-базирани приложения в обучението и създаване на образователни ресурси с електронно учебно съдържание.

Двама учители по английски език ще участват в курс “Прилагане на съдържателно-езиково интегрирано обучение – CLIL”. Тяхното обучение е свързано с въвеждане на иновации в изучаването на чужд език по професията.

Сподели:
  • Адрес гр. Сливен, жк. "Сини камъни", Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков"

Напишете нов отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *