Business

Районен кооперативен съюз Сливен Claim

0 / 5
Сравни Добави в любими Отпечатване

Районният кооперативен съюз Сливен е част от Централния кооперативен съюз.

Централният кооперативен съюз е учреден през 1947 година.

Той е национален съюз на доброволно обединили се  кооперативни съюзи и чрез тях на потребителни и други кооперации, който на основата на кооперативните принципи и ценности подпомага организационното и финансово – икономическото им развитие и осъществява търговска дейност в техен общ интерес и в интерес на техните членове.

Централният кооперативен съюз обединява и защитава интересите на 119 630 член-кооператори, обединени в 690 кооперации, членуващи в 29 кооперативни съюза.

Кооперативни ценности и принципи
Кооперативният бизнес модел е изграден на принципите на солидарността и взаимопомощта и работи изцяло в полза на членовете и общността. Това го отличава от останалите бизнес структури и определя кооперациите като важен фактор за икономиката, социалните дейности, устойчивото развитие и заетостта във всички региони на страната.

 

Ключови цифри за 2019 г.

  • 3 МИЛИОНА кооперации по Света допринасят за устойчивото икономическо развитие и стабилна и качествена заетост
  • Кооперативното движение представлява 12 % от населението в Света
  • Топ 300 кооперациите генерират 1 ТРИЛИОНА долара годишен оборот
  • Кооперациите осигуряват 280 МИЛИОНА работни места или 10% от заетото население в Света

 

Основни дейности на Централния кооперативен съюз:

 

Търговия

Ефективността в този отрасъл се отразява както върху конкуренцията, така и върху иновациите и ценовите тенденции. Броят на обектите от Търговска верига КООП расте всяка година. В момента под логото КООП работят над 800 обекта.

Промишленост

Кооперативната промишленост е една от основните дейности на кооперативните организации от системата на Централния кооперативен съюз. Традиционни дейности са:

Приоритетни са инвестициите насочени към продукти, пряко търсени и реализирани в търговската верига „КООП”, с изцяло завършен технологичен цикъл, с минимално участие на човешки труд и висока ефективност.

Земеделие и гори

Кооперативните организации, осъществяващи селскостопанска дейност в системата на ЦКС, са важен източник на доходи и заетост, както и основен стабилизиращ фактор за икономиката на селските райони.

 

Изкупуване

Изкупуването е сред дейностите в кооперативната система, която на базата на своите дългогодишни традиции и утвърдени пазарни позиции в чужбина се развива и обогатява в условията на пазарна икономика

 

Туризъм

Централният кооперативен съюз е собственик на 7 хотелски комплекса, 6 самостоятелни къщи за гости, както и на специализирана болница за рехабилитация в град Банкя под марката “КООП – Вашето място за почивка”=

В началото на 2017 г. бе открит новия четиризвезден градски хотел КООП, намиращ се в идеалния център на София.

Сподели:
  • Местоположение / Регион Сливен
  • Категории Производство / Туризъм / Земеделие / Хотели
  • Ключови думи търговия сливен, търговия, производство, производство сливен, земеделие, земеделие сливен, туризъм, туризъм сливен, ркс сливен, районен кооперативен съюз, кооп сливен
Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Неделя
8:00 am - 4:30 pm 8:00 am - 4:30 pm 8:00 am - 4:30 pm 8:00 am - 4:30 pm 8:00 am - 4:30 pm почивен почивен
  • Адрес Гр. Сливен, пл. Александър Стамболийски, 1

Напишете нов отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *