Брашната „МЕЛКО” са гаранция за висококачествен продукт с гарантиран произход. Наши приоритети са качеството на продукта и удовлетвореността на клиента. Поради тази причина, ние екипа на Мелко, непрестанно търсим възможности за иновации, усъвършенстване и подобряване на качеството и технологията на нашите продукти. Брашната „Мелко” се дистрибутират както в цяла България, така и в съседните страни. „МЕЛКО” притежава над 15% пазарен дял и една от най – търсените марки на българския пазар.

В предприятията произвеждащи продуктите „МЕЛКО” е внедрена системата HACCP. Добрите производствени практики и безкомпромисното съблюдаване на утвърдените стандарти стана причина „МЕЛКО” Сливен да е първото предприятие в страната получило одобрение да произвежда трите вида брашна по Утвърдения Стандарт „България” – Бяло, Типово и Добруджа.

Разполагаме с най – модерните лаборатории в страната за физикохимични и реологични анализи на пшеницата и на брашното. Продуктите се разработват в централната лаборатория в Мелко Сливен, а в останалите мелници разполагаме с оборудване, с което извършваме обективен контрол на крайния продукт. Това ни дава възможност да разработваме нови продукти с по – добро качество и да следим показателите на суровините, които купуваме и брашната, които произвеждаме.

Стратегическото разположение на петте мелници, работещи под марката „МЕЛКО” е гаранция за навременна доставка до всяка точка на страната.

Освен добрата организация на дейността, мелниците „МЕЛКО” разполагат с модерно технологично оборудване. През последните 5 години се направиха инвестиции, позволяващи постигането на върхова ефективност при преработката на суровината и високо качество на произведените брашна. Подменено беше мелничното оборудване с машини произведени от водещи производители в бранша. Мелница Сливен е преоборудвана с машини на фирма Бюлер , а мелниците Варна , Червен Бряг и Карнобат с такива от фирма Угур. Това оборудване отговаря на всички стандарти за качество. Наред с модерните си технологични инсталации, всяка мелница има на свое разположение силозни стопанства, които дават възможност за сортиране на пшеницата по качествени показатели позволяващи производство на голямо разнообразие от продукти с различни параметри, съобразени със специфичните нужди на клиентите, и с винаги постоянно качество. Инсталациите са автоматизирани и млевният процес се контролира на всеки етап от преработката. Общата вместимост на мелниците е 120 хил.тона. За да се гарантира качеството на брашната, партидите се контролират в модерни лаборатории , в които се извършват всички физични и реологични анализи. В съвременни пекарни се правят пробни изпичания на 100% от произведената продукция.

Мелко поддържа специален екип за след – продажбено обслужване на своите клиенти, който се подпомага от търговските ни представители. Във всеки областен град има търговски представител, който е на разположение 24 часа в денонощието. Освен със съвети за начина на употреба на брашното, екипът на Мелко оказва и технологична подкрепа на място при клиента, където технолог може да участва във всички производствени процеси до достигане на перфектния продукт.

„МЕЛКО” предлага пълна гама продукти. Започвайки от основните брашна, добре познати на пазара и традиционно използвани в производството на масовите хлябове – тип 500, тип 700 и тип1150 и всички видове хлебни изделия, през изцяло натуралните продукти – брашно тип 450 и пшеничен грис, радващи се на широка популярност сред професионалистите и любителите кулинари. В зависимост от пепелното съдържание и хлебопекарните качества сме разделили брашната в четири сегмента Мелко Екстра, Мелко, Мелина и Перса.

„МЕЛКО” активно разработва и налага две нови линии – продуктови и специални брашна. Продуктовите брашна са насочени към задоволяване специфичните нужди на производителите. Всяко брашно е строго специализирано и гарантира оптимален резултат при производството на изделието, за което е предназначенo.След множество лабораторни и промишлени замесвания и изпичания, „МЕЛКО” успява да предложи на своите клиенти редица добри продукти , като успешно реализира на пазара брашна за производство на Баници, Закуски, Кроасани, Бисквити, Пици, Вафли и др.

Наред с продуктовите брашна под марката „МЕЛКО” се произвежда и здравословна линия от Специални брашна, предназначени за производство на разнообразни обогатени видове хляб, както и готови миксове за употреба в домашни условия. Сред най – популярните Специални брашна са Пълнозърнесто, Пшенично – ръжено, Пшенично – царевично, Многозърнесто брашно. Те са чудесно решение, съчетаващо здравословното и балансирано хранене с уюта на топлия домашно приготвен хляб.

Сподели:
  • Адрес гр. Сливен, кв. Индустриален 184

Напишете нов отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *