Business

Магарешко мляко – Мар-Ив 2016 ЕООД Claim

0 / 5
Сравни Добави в любими Отпечатване

Фирма “Мар-Ив 2016 ЕООД” се занимава с отглеждането на магарета и е уникална по рода си.

Дейността на фирмата стартира през 2018 година.

“Мар-Ив 2016 ЕООД” разполага с 400  млади животни, отглеждани пасищно на свобода за да се гарантира високото качество на млякото и месото.

Доц. Николина Найденова от Аграрен факултет на Тракийския университет и ас. Тотьо Колев от Земеделски институт Ст. Загора са екипът от учени,  които помагат на младия собственик Марчело Кючуков, като откриват полезните свойства на магарешкото мляко.

В съвременния свят магарешкото мляко също е признато като изключително полезно и здравословно. То помага при деца с млечни алергии и като заместител на кърмата. Също така и при хора с екзема, псориазис, за облекчаване на астма и респираторни проблеми при всякакви възрасти. Млякото е източник на витамин В, В12 и С, като и на хранителни вещества.

Фирмата представя за първи път на българския пазар саламурено сирене, кашкавал и млечно-кисели напитки изцяло произведени от 100 % магарешко мляко.

“Мар-Ив 2016 ЕООД” взима участие в множество конкурси и панаири, от които печели почетни места.

Носител е на първа награда на Международния Пловдивски панаир като победител в КОНКУРС ЗА ИНОВАЦИИ раздел “Продукти, машини и технологии за ХВП” със своя продукт “Саламурено сирене от магарешко мляко”.

Сподели:
  • Местоположение / Регион Сливен
  • Категории Производство / Мляко / Мляко и млечни продукти
  • Ключови думи магарешко мляко, мляко от магаре, магарешко месо, саламурено сирене от магарешко мляко, кашкавал от магарешко мляко, млечно-кисели напитки от магарешко мляко

Сподели:
  • Адрес село Селиминово, община Сливен

Напишете нов отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *